Projecten en concepten

Italia Promotion heeft diverse concepten ontwikkeld. Op deze pagina worden een aantal van deze projecten gepresenteerd. Deze kunnen onder andere dienen als communicatieplatform voor bedrijven en diverse organisaties.

Drukwerk

  Italie.nl scheurkalender

  De Italië Scheurkalenders 2006 t/m 2009, 2011 t/m 2014 staan bol van de Italiaanse sfeer en bevatten un po' di tutto, een beetje van alles. De scheurkalender staat vol inspirerende ideeën voor de vakantie, authentieke recepten, tradities, leuke en handige taalweetjes en -lijstjes, informatie over wijn en andere Italiaanse producten, maar ook praktische, toeristische, achtergrondinformatie en nog veel meer.

  Ciao Agenda 2011

  De Ciao Agenda 2011 is een agenda vol met foto's en verhalen, voor het echte Italië-gevoel. Italië op je bureau, het hele jaar door.

Evenementen

  Vakantiebeurs

  Voor Italie.nl werd van 2001 t/m 2009 een complete interactieve beurspresentatie gemaakt, inclusief partnersearch, drukwerk, standbouw, website presentatie, communicatie rondom de aanwezigheid op de vakantiebeurs.

  Aperitivobar

  Italia Promotion ontwikkelde in samenwerking met o.a. Righi (Wessanen), San Pellegrino, Birra Moretti en Aperol een Apertivobar. Deze bar werd onder andere geplaatst op Het Italië evenement in Haarzuilens, als kennismaking met het echte Italiaanse aperitivo gevoel.

Websites, internet, zoekmachinemarketing

Italia Promotion heeft onder andere meegeholpen en geadviseerd bij het maken en promoten van diverse websites, promotie via zoekmachinemarketing en e-mail nieuwsbrieven.

Multimediale (totaal)concepten

Italia Promotion heeft voor een aantal opdrachtgevers belevingsconcepten ontwikkeld: een combinatie van gebruik van internet, social media, diverse vormen van drukwerk en aanwezigheid in retail en evenementen. Voorbeelden hiervan zijn Academia Barilla, Emozioni Italiane, de promotie van Righi (Italiaanse bladerdeeghapjes) en ook voor de Italiewinkels Retailgroep.

Netwerk building

Door het uitgebreide netwerk in Nederland, België en Italië is Italia Promotion de spil in het samenbrengen van partijen. Opdrachtgevers vragen ons actief op zoek te gaan naar mogelijke samenwerkingspartners en sponsors. Italia Promotion heeft op dit vlak o.a. projecten gedaan voor het Erasmus+programma 'Must' waarbij 60 Italiaanse studenten een bezoek aan Nederland brachten, Lavazza, Endemol, Crossriver en Enrico Fabris.

Italië promotiebureau

Het kantoor van het Italiaans Verkeersbureau ENIT in Amsterdam is sinds 2010 helaas definitief gesloten. Gelukkig zal Italië, ondanks het wegvallen van het verkeersbureau, toch actief gepromoot blijven worden. Dit is namelijk, sinds 1998, ook het werk van Italia Promotion.

Stage lopen?

Ook gegrepen door het Italië-virus en interesse in (multimediale/ internet) marketing en communicatie gespecialiseerd in Italia? Misschien is een stage bij Italia Promotion dan iets voor jou! Lees meer…